Mühendislerimizi arayın

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır ?
Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır ?

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır ?

Kış ayı geldi mi herkesin ilgisi kombiye yönelir. "Kombi bakımını en son ne zaman yaptırmıştık, kombi bakımı kaç yılda bir yapılmalı ?" gibi sorular akla geliyor. İnsanlar kış aylarında yaşam alanları için ısı ihtiyacı duyar. Bu yüzden kış ayı gelir gelmez tesisat sistemleri kontrol edilir ve ısı ihtiyacı karşılanmaya çalışılır ve herkesin aklına şu sorular geliyor;
kombi bakımı kaç yılda bir yapılır

Kombi Bakımının Önemi 

  • Kış aylarında kombinizen yüksek performans alabilmek için yıllık bakımlar önemli rol oynar.
  • Soğuk aylarda kombinizin arıza yapmaması ve sisinde maduriyet yaşamamanız için bakımları aksaltmamalısınız.
  • Kombinizin yanında baca temizliği de yaptırmak tıkanma ve pislenmelere karşı etkili olucaktır.

" Kombi bakımını ne zaman yaptırmıştım ? " >> Cevap: Hanımlara sorun

" Bu sene yaptırmasak olmaz mı ? " >> Cevap: Geçen sene yaptırdıysanız gerek yok

" Kombi bakımını kime yaptırabilirim ? " >> Cevap: Bursa'da oturuyorsanız bize 🙂

" Acaba kombi bakımı kaç para oldu ? " >> Cevap: Tam olarak şu kadar diyemiyoruz 🙂 200-750 TL arası bakım tipine göre değişiyor (ekonomi'de etkili tabi)

Kombi Bakiminda Neler Yapilir

Ekim, Kasım aylarında kışa hazırlık için kombi ve radyatör bakımı gerçekleşir. Sorunsuz bir kış geçirmek isteyen herkes, bahar aylarının sonlarında kombi bakımı yaptırmaktadır. Kombi bakımının faydaları saymakla bitmez desek hiç de abartmış olmayız. 

Hepimiz biliyoruz ki kombiler yaşam alanlarımıza sıcak su sağlayan ve ısı ihtiyacımızı karşılayan önemli bir cihazlardır. Kombinin çalışmasını sağlayan üç temel element vardır. Bunlar; su, doğalgaz ve elektriktir. 

Kombiler, kış aylarını ailemiz ve sevdiklerimizle daha konforlu bir şekilde geçirmemizi sağlar. Bizim için bu denli önemli bir cihazın bakımı, düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Kombi bakımının faydaları arasındaki en önemli madde bize konfor sağlamasıdır. 

Ve bir diğer önemli nokta ise cihazımızın ömrü! Cihaz ömrünün uzun olması ve az arıza yapması bakımları ile alakalıdır. Üzülerek söylüyoruz ki günümüz şartlarında dolarında etkisi ile kombi yedek parça fiyatları dudak uçuklatıyor. Sürpriz maliyetlerle karşılaşmamak için en az 2 yılda bir bakımlarınızı yaptırmaya özen gösterin.

Kombi Bakımı Avantajları Neler ?

Kombi, yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz cihazlarından biridir. Neredeyse dört mevsim kombi kullanmaktayız. Özellikle kış aylarında sıcak su ihtiyacımız ve yaşam alanlarının ısı ihtiyacını karşılayan bir cihazdır. Bu yüzden düzenli olarak bakım yaptırmanızda fayda var. 

Kombi bakımının faydaları sayesinde kış aylarını konforlu ve ekonomik geçirebilirsiniz. Tabii bu konfor için kombi bakımının düzenli yapılması gerekmektedir. Düzenli olarak bakım yaptırmazsanız, kombinizin çalışma potansiyeli düşebilir ve böylece istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Bu cümlenin altında yatan gizli özne; gözenekleri tıkalı bir cihaz, daha fazla doğalgaz harcar ve içerisinde pislik olan bir kombi pompası daha zor döneceği için daha çok elektrik harcayacaktır.

Evlerinizde yer alan kombiler; doğalgaz, su ve elektrik ile çalışmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda kombilerin belirli bir miktarda enerji harcadığını söyleyebiliriz. Bu enerji hem doğa hem de bizim için oldukça önemlidir. Kombinizin harcadığı enerjiyi yaşam alanlarına eksiksiz yansıtmasını istiyorsanız kombi bakımı ve tesisat temizleme işlemi yaptırmalısınız. 

kombi bakımı parçaların ömrünü uzatır

Kombi bakımının faydaları başlığında bahsetmemiz gereken konulardan biri; enerji tasarrufudur. Kombinizi bakıma alarak daha tasarruflu çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Kombinizin tasarruflu çalışması hem evinizi hem cebinizi ısıtacaktır. 

Kombi Bakımında Neler Yapılır ?

Kombi bakımının faydaları nelerdir diye sorduktan sonra gelelim kombi bakımının nasıl yapıldığına. Kış ayında hem tasarruflu olup hem de bir güzel ısınmayı kim istemez ki? Sanırım herkes az enerji ile çok verimli çalışan bir kombi ister. Kombiden daha fazla verim almak istiyorsanız yıl içinde düzenli olarak bakım yaptırmanız gerekir. 

Kombi bakımının faydaları arasında az enerji ile yüksek derecede verimlilik bulunmaktadır. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır ve kombi bakımında neler yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. 

Öncelikle kombi bakımını tek başınıza yapmamanızı tavsiye ederiz. Kombi bakımı yaptırmak istiyorsanız servis hizmetlerinden yararlanmanız gerekir. 

Kullandığınız kombi markasının servis hizmetlerinden bakım ve onarım talep edebilirsiniz. Gelen servis hizmetlileri kombinizin bütün parçalarını ve aksesuarlarını bakıma alır ve arızalı olup olmadıklarını kontrol eder. 

kombi ve tesisat temizleme

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kombi bakımının faydaları oldukça fazladır. Kış aylarını konforlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız mutlaka bakım yaptırmanız gerekir. Çünkü kombiler asla yaz ayların bozulmaz, kışın en soğuk aylarında bozulmayı tercih ederler. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır diye soracak olursanız, ilk tavsiyemiz; kombinizin satış bayiisini arayarak onlardan yardım isteyin.


“İnternette yetkili olmayıp -yetkili servis adı altında- reklam veren kişiler var ve cihazların garanti dışı kalmasına sebep oluyorlar. Lütfen kullanıcı olarak kombi markanızın sitesinden veya yetkili bayileri arayıp onlardan GERÇEK servis numarasını ve bilgilerini alınız!”

— Ömer Faruk Yaman, Bursay Mühendislik

Kombi bakımını tek başınıza yapmamanız gerekir. Önce kombinizi satın aldığınız markanın bayiisi iletişime geçmeniz gerekir. Servis hizmetleri gelir gelmez kombinizin bütün parçalarını tek tek bakıma alacaktır. 

Kombinin en önemli parçalarından biri, içinde bulunan filtredir. Servis hizmetleri filtreyi kontrol eder. Eğer filtrenin temizlenmesi gerekiyorsa temizler, değişmesi gerekiyorsa değiştirir. 

Bunun dışında kombi kazanı ve bacası da kontrol edilmelidir. Servis hizmetleri, kombi kazanının içini ve bacayı temizler. Sonrasında 3 yollu motorlu vana, akış sensörü ve eşanjör temizlenir. Yapılan bu çok aşamalı kombi bakımı, cihazınızın yüksek potansiyelde çalışmasını sağlayacaktır. 

Kurumsal hizmete önem veren her marka sahibi ve firmalar, müşterilerin kombi bakım zamanlarını takip etmektedir. Kombi bakım zamanı yaklaştığında müşterileri kombi bakımının faydaları ve önemi üzerine bilgilendirmektedir. 

Eğer sizler kombinizin bakımını takip edemiyor ve her seferinde kombi bakım zamanlarını kaçırıyorsanız, markaların hatırlatma ve takip hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Uzman ekiple çalışan markalar, kombi bakımının yanında petek bakımı ve temizliği de yapmaktadır. 

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır ?

Uzmanlar, kombi bakımının en az 2 yılda bir kere yapılması gerektiğini söylemektedir. Kombi ve doğalgaz bakımı periyodik olarak yapılırsa kış aylarında mağduriyet yaşama riskiniz çok düşük olacaktır. Öyle ki, kimse kış aylarının dondurucu soğuklarında sıcak su ya da ısıtma problemi yaşamak istemez. 

Kombi bakımının faydaları nelerdir diye sorsak ilk başta kış aylarında karşımıza çıkması muhtemel olan problemleri önler ve cihazınız uzun ömür olur diyebiliriz. Yılda bir kere bakım yaptırarak hem aşırı yüksek bütçeli doğalgaz faturalarından hem de olası arızalardan kaçınabilirsiniz. 

Kombi bakımı yaptıran kişiler bir yandan enerji tasarrufu sağlarken bir yandan da daha az fatura ödeme şansını yakalıyor. Ayrıca bakımı yapılmamış kombiler, ummadık kazalara yol açarak sağlığınızı tehlikeye atabilir. Kış aylarını sağlıklı, konforlu ve ekonomik geçirmek isteyenler, 2 yılda en az bir kere kombi bakımı yaptırmaları gerekir. 

Kombi Bakımının Önemi

Günümüzde ısıtma sistemleri alanında en çok kullanılan cihazlardan biri, kombidir. Kombiler, neredeyse hayatımızın her alanında yer almakta ve bütün yaşam alanlarımızda kullanılmaktadır. Bu yüzden kombi bakımının faydaları ve kullanıcılar için önemi saymakla bitmez. 

Neden kombi bakımı yaptırmalıyım diye soracak olursanız, hemen faydalarından bahsedelim. Kombi bakımı yaptırdığınızda az enerji harcayarak sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki kombilerin enerji tüketimi yoğundur. Bu enerji tüketimi hem doğaya hem de faturalara yansımaktadır. Kombi bakımı yaptırarak çevreye ve ev ekonominize fayda sağlayabilirsiniz. 

Kombinin temel işlevlerinden biri sıcak suyu peteklere iletmektir. Bakımı yapılmış ve sorunsuz çalışan bir kombi, peteklere iletilen suyun yüksek sıcaklıkta olmasını sağlar. Böylece az enerji harcayarak yüksek ısıya ulaşabilirsiniz. 

kombi anakart kontrolü

Kombi bakımının faydaları arasında baca temizliği de bulunmaktadır. Kombi bacaları belirli zaman aralıklarında kirlenir ve tıkanır. Düzenli kombi bakımı yaptırdığınızda kombi bacalarının tıkanmasını da önlemiş olacaksınız. Kombi bacası temizlendikten sonra göreceksiniz ki, kombiniz eskisinden daha tasarruflu enerji harcayacaktır. Eğer derseniz ki “baca ile doğalgazın ne ilgisi var ?” hemen açıklayalım; Kombi içerisindeki yanma oksijenini baca aracılığı ile dışarıdan alır ve baca temiz olmaz ise doğalgaz verimli yanma noktasına gelemeceği için daha çok gaz harcayacaksınız.

Kombi Bakımı Aksatılırsa Ne Olur?

Yukarıda kombi bakımının faydaları nelerdir, onları açıklamaya çalıştık. Uzmanlar kombi ve doğalgaz bakımının 2 yılda en az bir kere yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Peki, kombi bakımı aksatılırsa nasıl mağduriyetler yaşanır? Gelin birlikte bir göz atalım. 

İlk olarak, kombi bakımını yaptırmadığınız takdirde kombinizin çalışma ömrü kısalacaktır. Bakım, aynı zamanda kombiniz için bir yenilemedir. Bu yüzden kombinizin bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. 

Kombi bakımının faydaları arasında az enerji ile yüksek verimlilikten söz etmiştik. Bakım yaptırmadığınızda kombinizin fabrikasyon değerleri düşük verimde çalışacaktır. Normalden fazla doğalgaz ve elektrik enerjisi tüketerek kombinin ayarlarında problemler yaşanacaktır. Bu da yüksek maliyetli doğalgaz ve elektrik faturası anlamına gelir. 

Kısacası bakım zamanı aksatıldığında yaşam alanlarınız yeterince ısınmayacak ve ekonomik olarak zarara uğrayacaksınız. En önemlisi de kombide oluşacak problemler sizin can sağlığınızı tehlikeye atabilir. Bu yüzden kombi bakımının faydaları ve önemini değerlendirerek hareket etmelisiniz. 

Mühendis Yorumu!! Gerçek bir kombi bakımı 15 ile 30 dakika arasında asla ama asla yapılamaz, detaylı bir kombi bakımı 2 ile 4 saat arasında sürmektedir.

2 yılda en az bir kere de olsa kombinizin bakımını yaptırarak yaşam alanlarınıza maddi manevi güvence sağlayabilirsiniz. 

" Kombi bakımını ne zaman yaptırmıştım ? " >> Cevap: Hanımlara sorun

" Bu sene yaptırmasak olmaz mı ? " >> Cevap: Geçen sene yaptırdıysanız gerek yok

" Kombi bakımını kime yaptırabilirim ? " >> Cevap: Bursa'da oturuyorsanız bize 🙂

" Acaba kombi bakımı kaç para oldu ? " >> Cevap: Tam olarak şu kadar diyemiyoruz 🙂 200-750 TL arası bakım tipine göre değişiyor (ekonomi'de etkili tabi)

Kombi Bakiminda Neler Yapilir

Ekim, Kasım aylarında kışa hazırlık için kombi ve radyatör bakımı gerçekleşir. Sorunsuz bir kış geçirmek isteyen herkes, bahar aylarının sonlarında kombi bakımı yaptırmaktadır. Kombi bakımının faydaları saymakla bitmez desek hiç de abartmış olmayız. 

Hepimiz biliyoruz ki kombiler yaşam alanlarımıza sıcak su sağlayan ve ısı ihtiyacımızı karşılayan önemli bir cihazlardır. Kombinin çalışmasını sağlayan üç temel element vardır. Bunlar; su, doğalgaz ve elektriktir. 

Kombiler, kış aylarını ailemiz ve sevdiklerimizle daha konforlu bir şekilde geçirmemizi sağlar. Bizim için bu denli önemli bir cihazın bakımı, düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Kombi bakımının faydaları arasındaki en önemli madde bize konfor sağlamasıdır. 

Ve bir diğer önemli nokta ise cihazımızın ömrü! Cihaz ömrünün uzun olması ve az arıza yapması bakımları ile alakalıdır. Üzülerek söylüyoruz ki günümüz şartlarında dolarında etkisi ile kombi yedek parça fiyatları dudak uçuklatıyor. Sürpriz maliyetlerle karşılaşmamak için en az 2 yılda bir bakımlarınızı yaptırmaya özen gösterin.

Kombi Bakımı Avantajları Neler ?

Kombi, yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz cihazlarından biridir. Neredeyse dört mevsim kombi kullanmaktayız. Özellikle kış aylarında sıcak su ihtiyacımız ve yaşam alanlarının ısı ihtiyacını karşılayan bir cihazdır. Bu yüzden düzenli olarak bakım yaptırmanızda fayda var. 

Kombi bakımının faydaları sayesinde kış aylarını konforlu ve ekonomik geçirebilirsiniz. Tabii bu konfor için kombi bakımının düzenli yapılması gerekmektedir. Düzenli olarak bakım yaptırmazsanız, kombinizin çalışma potansiyeli düşebilir ve böylece istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Bu cümlenin altında yatan gizli özne; gözenekleri tıkalı bir cihaz, daha fazla doğalgaz harcar ve içerisinde pislik olan bir kombi pompası daha zor döneceği için daha çok elektrik harcayacaktır.

Evlerinizde yer alan kombiler; doğalgaz, su ve elektrik ile çalışmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda kombilerin belirli bir miktarda enerji harcadığını söyleyebiliriz. Bu enerji hem doğa hem de bizim için oldukça önemlidir. Kombinizin harcadığı enerjiyi yaşam alanlarına eksiksiz yansıtmasını istiyorsanız kombi bakımı ve tesisat temizleme işlemi yaptırmalısınız. 

kombi bakımı parçaların ömrünü uzatır

Kombi bakımının faydaları başlığında bahsetmemiz gereken konulardan biri; enerji tasarrufudur. Kombinizi bakıma alarak daha tasarruflu çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Kombinizin tasarruflu çalışması hem evinizi hem cebinizi ısıtacaktır. 

Kombi Bakımında Neler Yapılır ?

Kombi bakımının faydaları nelerdir diye sorduktan sonra gelelim kombi bakımının nasıl yapıldığına. Kış ayında hem tasarruflu olup hem de bir güzel ısınmayı kim istemez ki? Sanırım herkes az enerji ile çok verimli çalışan bir kombi ister. Kombiden daha fazla verim almak istiyorsanız yıl içinde düzenli olarak bakım yaptırmanız gerekir. 

Kombi bakımının faydaları arasında az enerji ile yüksek derecede verimlilik bulunmaktadır. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır ve kombi bakımında neler yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. 

Öncelikle kombi bakımını tek başınıza yapmamanızı tavsiye ederiz. Kombi bakımı yaptırmak istiyorsanız servis hizmetlerinden yararlanmanız gerekir. 

Kullandığınız kombi markasının servis hizmetlerinden bakım ve onarım talep edebilirsiniz. Gelen servis hizmetlileri kombinizin bütün parçalarını ve aksesuarlarını bakıma alır ve arızalı olup olmadıklarını kontrol eder. 

kombi ve tesisat temizleme

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kombi bakımının faydaları oldukça fazladır. Kış aylarını konforlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız mutlaka bakım yaptırmanız gerekir. Çünkü kombiler asla yaz ayların bozulmaz, kışın en soğuk aylarında bozulmayı tercih ederler. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır diye soracak olursanız, ilk tavsiyemiz; kombinizin satış bayiisini arayarak onlardan yardım isteyin.


“İnternette yetkili olmayıp -yetkili servis adı altında- reklam veren kişiler var ve cihazların garanti dışı kalmasına sebep oluyorlar. Lütfen kullanıcı olarak kombi markanızın sitesinden veya yetkili bayileri arayıp onlardan GERÇEK servis numarasını ve bilgilerini alınız!”

— Ömer Faruk Yaman, Bursay Mühendislik

Kombi bakımını tek başınıza yapmamanız gerekir. Önce kombinizi satın aldığınız markanın bayiisi iletişime geçmeniz gerekir. Servis hizmetleri gelir gelmez kombinizin bütün parçalarını tek tek bakıma alacaktır. 

Kombinin en önemli parçalarından biri, içinde bulunan filtredir. Servis hizmetleri filtreyi kontrol eder. Eğer filtrenin temizlenmesi gerekiyorsa temizler, değişmesi gerekiyorsa değiştirir. 

Bunun dışında kombi kazanı ve bacası da kontrol edilmelidir. Servis hizmetleri, kombi kazanının içini ve bacayı temizler. Sonrasında 3 yollu motorlu vana, akış sensörü ve eşanjör temizlenir. Yapılan bu çok aşamalı kombi bakımı, cihazınızın yüksek potansiyelde çalışmasını sağlayacaktır. 

Kurumsal hizmete önem veren her marka sahibi ve firmalar, müşterilerin kombi bakım zamanlarını takip etmektedir. Kombi bakım zamanı yaklaştığında müşterileri kombi bakımının faydaları ve önemi üzerine bilgilendirmektedir. 

Eğer sizler kombinizin bakımını takip edemiyor ve her seferinde kombi bakım zamanlarını kaçırıyorsanız, markaların hatırlatma ve takip hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Uzman ekiple çalışan markalar, kombi bakımının yanında petek bakımı ve temizliği de yapmaktadır. 

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır ?

Uzmanlar, kombi bakımının en az 2 yılda bir kere yapılması gerektiğini söylemektedir. Kombi ve doğalgaz bakımı periyodik olarak yapılırsa kış aylarında mağduriyet yaşama riskiniz çok düşük olacaktır. Öyle ki, kimse kış aylarının dondurucu soğuklarında sıcak su ya da ısıtma problemi yaşamak istemez. 

Kombi bakımının faydaları nelerdir diye sorsak ilk başta kış aylarında karşımıza çıkması muhtemel olan problemleri önler ve cihazınız uzun ömür olur diyebiliriz. Yılda bir kere bakım yaptırarak hem aşırı yüksek bütçeli doğalgaz faturalarından hem de olası arızalardan kaçınabilirsiniz. 

Kombi bakımı yaptıran kişiler bir yandan enerji tasarrufu sağlarken bir yandan da daha az fatura ödeme şansını yakalıyor. Ayrıca bakımı yapılmamış kombiler, ummadık kazalara yol açarak sağlığınızı tehlikeye atabilir. Kış aylarını sağlıklı, konforlu ve ekonomik geçirmek isteyenler, 2 yılda en az bir kere kombi bakımı yaptırmaları gerekir. 

Kombi Bakımının Önemi

Günümüzde ısıtma sistemleri alanında en çok kullanılan cihazlardan biri, kombidir. Kombiler, neredeyse hayatımızın her alanında yer almakta ve bütün yaşam alanlarımızda kullanılmaktadır. Bu yüzden kombi bakımının faydaları ve kullanıcılar için önemi saymakla bitmez. 

Neden kombi bakımı yaptırmalıyım diye soracak olursanız, hemen faydalarından bahsedelim. Kombi bakımı yaptırdığınızda az enerji harcayarak sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki kombilerin enerji tüketimi yoğundur. Bu enerji tüketimi hem doğaya hem de faturalara yansımaktadır. Kombi bakımı yaptırarak çevreye ve ev ekonominize fayda sağlayabilirsiniz. 

Kombinin temel işlevlerinden biri sıcak suyu peteklere iletmektir. Bakımı yapılmış ve sorunsuz çalışan bir kombi, peteklere iletilen suyun yüksek sıcaklıkta olmasını sağlar. Böylece az enerji harcayarak yüksek ısıya ulaşabilirsiniz. 

kombi anakart kontrolü

Kombi bakımının faydaları arasında baca temizliği de bulunmaktadır. Kombi bacaları belirli zaman aralıklarında kirlenir ve tıkanır. Düzenli kombi bakımı yaptırdığınızda kombi bacalarının tıkanmasını da önlemiş olacaksınız. Kombi bacası temizlendikten sonra göreceksiniz ki, kombiniz eskisinden daha tasarruflu enerji harcayacaktır. Eğer derseniz ki “baca ile doğalgazın ne ilgisi var ?” hemen açıklayalım; Kombi içerisindeki yanma oksijenini baca aracılığı ile dışarıdan alır ve baca temiz olmaz ise doğalgaz verimli yanma noktasına gelemeceği için daha çok gaz harcayacaksınız.

Kombi Bakımı Aksatılırsa Ne Olur?

Yukarıda kombi bakımının faydaları nelerdir, onları açıklamaya çalıştık. Uzmanlar kombi ve doğalgaz bakımının 2 yılda en az bir kere yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Peki, kombi bakımı aksatılırsa nasıl mağduriyetler yaşanır? Gelin birlikte bir göz atalım. 

İlk olarak, kombi bakımını yaptırmadığınız takdirde kombinizin çalışma ömrü kısalacaktır. Bakım, aynı zamanda kombiniz için bir yenilemedir. Bu yüzden kombinizin bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. 

Kombi bakımının faydaları arasında az enerji ile yüksek verimlilikten söz etmiştik. Bakım yaptırmadığınızda kombinizin fabrikasyon değerleri düşük verimde çalışacaktır. Normalden fazla doğalgaz ve elektrik enerjisi tüketerek kombinin ayarlarında problemler yaşanacaktır. Bu da yüksek maliyetli doğalgaz ve elektrik faturası anlamına gelir. 

Kısacası bakım zamanı aksatıldığında yaşam alanlarınız yeterince ısınmayacak ve ekonomik olarak zarara uğrayacaksınız. En önemlisi de kombide oluşacak problemler sizin can sağlığınızı tehlikeye atabilir. Bu yüzden kombi bakımının faydaları ve önemini değerlendirerek hareket etmelisiniz. 

Mühendis Yorumu!! Gerçek bir kombi bakımı 15 ile 30 dakika arasında asla ama asla yapılamaz, detaylı bir kombi bakımı 2 ile 4 saat arasında sürmektedir.

2 yılda en az bir kere de olsa kombinizin bakımını yaptırarak yaşam alanlarınıza maddi manevi güvence sağlayabilirsiniz. 

Kategoriler: [post_category]

Bursay'a Abone Ol

Mekanik Tesisat Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Mekanik Tesisat Nedir ve...

Mekanik tesisat, inşaat sektöründe konforu ve yaşam standartlarını artırmaya yönelik olarak planlanan ve bir yapının iç…
Kombi Çalışma Prensibi

Kombi Çalışma Prensibi

Kombi, ev veya iş yerlerinde kış aylarında önemli bir role sahip olan cihazlardır. Bu cihazlar, yaşam…
Doğalgaz Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Doğalgaz Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Doğalgaz kaçağı belirtileri, özellikle doğalgaz tesisatının standartlara uygun olmadığı durumlarda ortaya çıkabilir. Bu tehlikeli durumu önlemek…
Mekanik Tesisat Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Mekanik Tesisat Nedir ve...

Mekanik tesisat, inşaat sektöründe konforu ve yaşam standartlarını artırmaya yönelik olarak planlanan ve bir yapının iç…
Kombi Çalışma Prensibi

Kombi Çalışma Prensibi

Kombi, ev veya iş yerlerinde kış aylarında önemli bir role sahip olan cihazlardır. Bu cihazlar, yaşam…