Mühendislerimizi arayın

Teknoloji
Teknoloji
Doğalgaz faturaları günlük hayatımızda sıkça duyduğumuz ve ilgilenmek zorunda olduğumuz bir terimdir. Doğalgaz faturasını azaltmanın yolları çeşitli şekillerde bahsedilebilir. Doğalgaz faturaları ay boyunca kullanım şekline göre fiyatlandırılan fatura türüdür.
Yeni bir eve taşınmak birçok kişi tarafından heyecan verici fakat bir o kadar da yorucu bir süreçtir. Bu süreçte güvenilir bir nakliye firması bulunur, ev temizlenir, eşyalar taşınıp yerleştirilir. Bu esnada elektrik, su, doğalgaz aboneliği gibi işlemler de halledilir. Dolayısıyla doğalgaz aboneliğini nasıl üzerime alırım sorusu da en çok
İklimlendirme sistemlerinin yaşam alanlarınızda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bazı hesaplamaların yapılması oldukça önemlidir. Isı kaybı hesaplamaları, radyatör ölçüsü hesabı ve klima hesabı gibi konularda mühendislerin son derece dikkatli olmaları gerekir.
termostatik vana

Termostatik Vana Nedir?

Termostatik vana, bir petek tesisat sisteminde su akışını kontrol etmek için kullanılan önemli bileşenlerden biridir. Genellikle; ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinde bulunurlar. Bu vanalar, belirli bir sıcaklık aralığında ortamın istenen sıcaklığını korumak ve ayarlamak için kullanılır.

Isı ve sıcaklık kavramları okulda, evde, çevremizde kısaca her yerde duyduğumuz iki temel kavramdır. Bu kavramlar sürekli olarak birbirleriyle ilişkilendirildiği için sık sık karıştırılmaktadır. Bu sebeple bu iki kavramı ayrıntılı bir şekilde betimlemek gerekir.  Bu betimlemeleri yapmamızı sağlayan birkaç soruyu temel almamız gerekir. Bunlar;
Termodinamik yasaları, 0., 1., 2., ve 3. olmak üzere toplamda 4 yasadan oluşur. Söz konusu bu yasalar genel bir geçerliliğe sahiptir. Aynı zamanda incelenen sistemlerin özelliklerine veya karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına göre değişiklik göstermezler.
Spektrofotometre, maddenin renk yoğunluğunun ölçülmesiyle madde konsantrasyonunun veya miktarının bulunmasını sağlayan bir cihazdır.
buderus kombi reset
Doğalgaz kullanarak ısıtılan evlerde özellikle Buderus kombiler büyük önem taşıdığından Buderus kombi arıza kodları sayesinde cihazda oluşan tüm arızalar ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu anlamda arıza kodları oldukça etkili olmaktadır.
viessmann kombi hata
Kombiler ülkemizde son yıllarda yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Bunun nedeni kombiler sayesinde evlerin çok daha konforlu ve çok daha sıcak olmasıdır. Aynı zamanda kombiler, evlerin daha ekonomik bir şekilde ısınması için önemli birer yardımcı konumuna da gelmiştir.
Zeracad Atık Gaz Sistemleri
Geçmiş tarihlerde yapılan bazı tesisatlarda, servis kutusu olarak rms tip servis kutusu kullanılabilmekteydi. Bu servis kutusu özellikle müstakil (villa, tek tüketim olan binalar vb.) binalarda kullanılmaktaydı.
Zetacad Mükerrer Proje
Mükerrer kelime anlamı olarak tekrar eden demektir. Dolayısıyla mükerrer projede tekrarı olan ya da daha öncesinde işleme alınmış proje olarak da adlandırılabilir.
tüketim noktasının bağlantı bedel borcu hatası
Zetacad'de projesi çizilen bir proje için ABYS’den alınan hatalardan biri de “tüketim noktasının bağlantı bedel borcu bulunmaktadır.” diye alınan hatadır. Bu hata proje gönderirken “Gönder” butonuna bastığımızda belli olmaktadır. Hatanın görseli aşağıdaki gibidir.
doğru zetacad proje çizimi
Zetacad proje çizimi sırasında, tesisata ve montaja uygun olmasına dikkat edilmelidir.
Zeracad Atık Gaz Sistemleri
Zetacad proje çiziminde dikkat edilmesi gereken durumlardan biri atık gaz sistemidir.

Projede cihazların (kombi, kazan vb.) atık gaz borularının konumları çizilirken, bazı durumları göz önüne almamız gerekmektedir. Bunların en önemlilerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Zetacad projesinde vekaletname
Zetacad proje çizimimizi yaptığımızda web modüle koyarak göndermemiz gerekmektedir. Bazı durumlarda web modülden göndere bastığımızda proje otomatik bir şekilde red olarak aşağıya düşer. Bu durumlardan bir tanesi de zetacad projesinde vekaletname isteyen durumdur. Hata aşağıdaki resimde görülmektedir.
Ret Alan Zetacad Projesi
Çizimi gerçekleştirilen proje, onaylanmak üzere ilgili gaz dağıtım şirketlerine gönderilmektedir. Gönderilecek olan proje gaz dağıtım şirketlerinin hazırlamış olduğu, güncel şartnameye uygun olmalıdır.
zetacad kara firin ve lahmacun firini
Bursagaz şartnamesine göre projelerde çizilen kara fırın veya lahmacun fırınlarında gaz yolu hattı çizilmelidir. Bu gaz yolunu projede dosyalara ekleyerek gönderilmelidir. Gaz yolunu yaparken aşağıdaki maddelere dikkat edilmelidir.
1
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
2
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
3
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
4
Buderus Kombi Su basma
Buderus Kombi Su basma
5
Enerji tasarrufu
Enerji tasarrufu
6
Donma Koruması
Donma Koruması