Mühendislerimizi arayın

Kalorifer Tesisatı
Kalorifer Tesisatı
Radyatörler daireleri ısıtmak için kullanıldığından temiz tutulmaları önemlidir. Radyatör temizliği, sürecini, zaman ve çabaya değer kılan birçok faydası vardır. Radyatör temizliği hem temiz hava hem de tasarruf için gereklidir. Radyatör yangınları gerçek bir tehlikedir. Böyle bir durumla karşılaşmamamız için de rayatörlerimizi temiz tutmalıyız. Bu sadece bizi hasar maliyetinden kurtarmakla kalmaz,
kaskad sistemi nedir
Mühendis olsun olmasın ısıtma tesisatıyla ilgilenen herkesin merak ettiği konulardan biri kaskad sistemidir. Kaskad sistemi nedir sorusuyla sık sık karşılaşmaktayız. Bu konuyla alakalı olarak size kaskad sistemi ve çalışma prensipleriyle ilgili bir blog hazırladık.

Kaskad sistemi, birçok kombinin bir araya gelerek tek bir sistem halinde çalışmasıdır.
denge kabı nasıl çalışır
Son yıllarda mekanik tesisat sektörü ile ilgilenen birçok kişi denge kabı ile ilgili soruları merak etmektedir. Bu nedenle de sektörde yeni üretilen bir malzemedir desek hiç de yanılmış olmayız. Çünkü denge kabının görüntüsü bir çoğumuza kolay ve anlaşılır izlenimi verebilir. Ancak tesisat alanında sağladığı yarar oldukça kıymetlidir.
termostatik vana

Termostatik Vana Nedir?

Termostatik vana, bir petek tesisat sisteminde su akışını kontrol etmek için kullanılan önemli bileşenlerden biridir. Genellikle; ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinde bulunurlar. Bu vanalar, belirli bir sıcaklık aralığında ortamın istenen sıcaklığını korumak ve ayarlamak için kullanılır.

doğalgaz kombi
Kombi doğalgaz konutlarda ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir cihazdır. Doğalgaz kombi; modern evlerin vazgeçilmez ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan etkili cihazlar olarak bilinir. Bu teknolojik harikalar, enerji verimliliği ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkarak, konforlu bir yaşamın anahtarını sunarlar. Doğalgaz kombi, günümüzde
Evleri sıcak tutmanın en etkili yollarından biri olan doğalgaz sobası, enerji verimliliği ve kolay kullanımı sayesinde pek çok kişi tarafından tercih edilir. Doğalgazın yanmasıyla ısı enerjisini üreten bu cihaz, ısınma amacıyla kullanılan popüler seçimler arasında yer alır. Doğalgaz sobası nasıl yanar ve çalışma prensibi nedir merak ediyorsanız içeriğin devamını okuyun.
Kombi suyu kullanımı kombilerin devamlı olarak çalışmasında ve performans gösterebilmesinde etki gösterir. Bu nedenle de kombi içerisinde belirli miktarda su bulunması gerekiyor. Belirlenen miktarın aşılması ile birlikte kombiden su boşaltılması gerekiyor. Bu sebeple de kombi suyu nasıl boşaltılır sorusu ile karşılaşıyoruz. Kombiler genel olarak karmaşık cihazlardır. Fakat kombiden su boşaltma
Mekanik tesisat, inşaat sektörünün bel kemiğini oluşturan unsurlardan biri olarak görülmektedir. Bir binanın yapımında mekanik tesisat ve elektrik tesisatı birleştirilerek elektromekanik bir sistem oluşturulmaktadır.
oda termostatı ne işe yarar
Oda kumandası (termostatı), her evin vazgeçilmez cihazlarından biridir. Bu cihaz sayesinde hem doğalgaz kullanımında hem de elektrik faturalarında tasarruf sağlayabilirsiniz. Oda kumandası ne işe yarar diye sorarsanız, ortam sıcaklığını sabit tutan bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. 
Kış ayı ile birlikte gelen soğuk havalar, evlerimizin ısı ihtiyacının artmasına sebep olur. Sadece evlerimiz mi? Elbette hayır. Ofislerimiz, çalışma ortamlarımız, okullar, restoranlar gibi birçok yaşam alanlarının ısıya ihtiyacı vardır.
Isıtma sistemlerinde radyatörlere giden suyun hacmi, kombiye en yakın olan radyatörden en uzak olana gidene kadar önemli ölçüde ivme kaybeder. Bu da radyatörlerin alt kısımlarının soğumasına ve hatta en uzaktaki radyatörün ısınmamasına neden olabilir. Fakat reglaj ayarı yaparak sayesinde bu durum kolaylıkla çözebilirsiniz.
Tesisata ilgi duyan çoğu kişinin merak ettikleri konulardan biri de termostatik vanadır. Termostatik vana nasıl çalışır başlıklı blogda, merak edilen birçok soruyu derleyip cevaplamaya çalıştık. Blogun içeriğini oluşturan konular ve sorular aşağıda özetlenmiştir:
1
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
2
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
3
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
4
Buderus Kombi Su basma
Buderus Kombi Su basma
5
Enerji tasarrufu
Enerji tasarrufu
6
Donma Koruması
Donma Koruması